Daglig verksamhet

Furan erbjuder daglig verksamhet i en trivsam och lantlig arbetsmiljö. Hos oss ges arbetstagarna ett meningsfullt arbete där alla utvecklas och arbetar efter sin egen förmåga.

Arbetet på Furan liknar i hög grad en vanlig arbetsplats med uppdragsgivare som privatpersoner, byaföreningar, kommunen, m. fl. Exempel på arbetsuppgifter är gräsklippning, snöskottning, matkörning och vaktmästeri. Verksamheten är indelad i fyra mindre basgrupper som är individuellt anpassade. Vi arbetar med alternativ kommunikation som pictobilder, TSS (tecken som stöd), sociala berättelser, mm.

På Furans Hus har vi fina verkstadlokaler där det sjuder av aktivitet. Här snickras det allt från fågelholkar till älgtorn och vi tillverkar saker på både beställning och till försäljning. I vårt växthus odlar vi olika örter, tomater, vindruvor, mm.

På fredagar har vi bad som är en mycket uppskattad aktivitet. Även musiken har visat sig vara ett mycket omtyckt inslag i den dagliga verksamheten.

På Furans Hus har arbetstagarna möjlighet att läsa tidningen ’8 sidor’, lättlästa nyheter. Man kan även låna lättlästa böcker, många arbetstagare har även ’Läs & Hör’ som även kan läsas på nätet http://www.lhmedia.se

Djur

På Furan ingår djurskötsel som en del av den dagliga verksamheten. Vi har fyra alpackor på gården och kaniner av sorten belgisk jätte och fransk vädur. Vi tar dagliga promenader med alpackorna och kaninerna är uppskattade av  stora som små. Djurskötseln är ett omtyckt och centralt inslag i vår verksamhet på Furan.

alpackor

 

kaniner

Hippoterapi

På Furan har man som arbetstagare möjlighet att delta i hästkursen ”att umgås med hästar”. Detta har blivit en mycket uppskattad kurs av samtliga deltagare.  På kursen får man bl. a. mocka, mata, rykta och umgås med hästar i olika storlekar. Är du hästintresserad så gå in på kursledarens hemsida www.classicalstyle.se

Hästkurs i Grundbäck