Daglig verksamhet

Furan erbjuder daglig verksamhet i en trivsam och lantlig arbetsmiljö. Hos oss ges arbetstagarna ett meningsfullt arbete där alla utvecklas och arbetar efter sin egen förmåga.

Just nu har vi 2 platser över på Vår Dagliga Verksamhet.

Arbetet på Furan liknar i hög grad en vanlig arbetsplats med uppdragsgivare som privatpersoner, byaföreningar, kommunen, m. fl. Exempel på arbetsuppgifter är gräsklippning, snöskottning, matkörning och vaktmästeri. Verksamheten är indelad i fyra mindre basgrupper som är individuellt anpassade. Vi arbetar med alternativ kommunikation som pictobilder, TSS (tecken som stöd), sociala berättelser, mm.

På Furans Hus har vi fina verkstadslokaler där det sjuder av aktivitet. Här snickras, pysslar, kardas och målas det. I vårt växthus odlar vi olika örter, tomater, vindruvor, mm.

På fredagar har vi bad som är en mycket uppskattad aktivitet. Musik är ett omtyckt inslag och på Furans Hus har vi en mycket fin musiklokal.

På Furans Hus har arbetstagarna möjlighet att läsa tidningen ’8 sidor’, lättlästa nyheter och man kan även låna lättlästa böcker.

Djur

På Furan ingår djurskötsel som en del av den dagliga verksamheten. Vi har alpackor på gården, kaniner, sköldpaddor samt en omtyckt huskatt. Djurskötseln är ett omtyckt och centralt inslag i vår verksamhet på Furan.

alpackor

kaniner

Hippoterapi

På Furan har man som arbetstagare möjlighet att delta i hästkursen ”att umgås med hästar”. Detta har blivit en mycket uppskattad kurs av samtliga deltagare.  På kursen får man bl. a. mocka, mata, rykta och umgås med hästar i olika storlekar. Är du hästintresserad så gå in på kursledarens hemsida www.classicalstyle.se

Hästkurs i Grundbäck


Furans hus

 

På Furans Hus har Daglig verksamhet sina lokaler, men här hittar du också kontoret.

Verkstaden

Här i verkstaden sjuder det av liv och aktiviteter.


Basgrupper

Daglig verksamhet är indelad i fyra mindre basgrupper, Gårdsgruppen, Vaktmästarna, Verkstadsgruppen samt Servicegruppen. Samtliga grupper arbetar med djurskötsel av våra djur här på Furan.

GÅRDSGRUPPEN

Gårdsgruppen arbetar bl. a med bakning, städ, sy på maskin, snickeri och arbete i vår trädgård.

VAKTMÄSTARNA

 Vaktmästarna arbetar bl. a. med vedkapning och klyvning, gräsklippning, snöskottning och bilvård.

SERVICEGRUPPEN

Servicegruppen arbetar bl. a med städ och vaktmästeri. Även servicegruppen arbetar med gräsklippning och snöskottning.

VERKSTADSGRUPPEN

Verkstadsgruppen består av fyra arbetstagare och en arbetshandledare. De arbetar bl. a med eldemontering och snickeri.


Hanz Ingvarz

Hanz Ingvarz är Furans eget musikband där stilarna blandas och musikglädjen står i centrum! Allt från dansband till hårdrock!

Hanz Ingvarz